četvrtak, 18. veljače 2010.

Mediji o nama 1

PORTAL: Parentium.com (15.12.2009. godine)
Projekt Akademije za turizam i ugostiteljstvo pred pokretanjem

Udruga "Bolji grad" iz Poreča i tvrtka "MT Consulting" iz Stancije Diklić razmijenili su pismo namjere o zajedničkom pokretanju projekta Akademija za turizam i ugostiteljstvo, rekao nam je član Izvršnog odbora udruge Zoran Levak, dodavši kako se radi o rezultatu višemjesečnih razgovora i dogovora oko mogućnosti zajedničke suradnje na izradi modela stalne edukacije djelantika u turizmu i ugostiteljstvu.
Potpisivanje spomenutog pisma namjere smatraju prvim korakom u planiranoj dugoročnoj zajedničkoj suradnji, obzirom da je projekt u Rujnu 2008. godine usvojen kao jedan od stateških programa udruge Bolji grad, dok je tvrtka MT Consulting prilikom svog osnivanja pokretanje Akademije također postavila kao jedan od svojih primarnih zadataka. Uz to, navodi se u zajedničkoj izjavi novih partnera za medije, vlasnik verificiranih programa edukacije djelatnika u turizmu kojim su već zadobili povjerenje nekoliko velikih hotelskih kuća u Hrvatskoj i inozemstvu.
Cilj projekta je poticanje investiranja u ljudske potencijale u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na svim razinama, te podizanje interesa za obrazovanje u djelatnosti u ugostiteljstvu i hotelijestvu, a sve zbog iskorištavanje iskustava i znanja povezanih subjekata u obrazovanju djelatnika u turizmu, te objedinjavanje privatnih i javnih i inicijativa.
Partneri u projektu kao viziju imaju pozicioniranje Poreča kao centra izvrsnosti edukacije ljudskih potencijala, standardiziranje usluga i stvaranje okvira stalnog obrazovanja djelatnika u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.
Kao prvi korak zajedničke suradnje ističu formiranu anketu za poslodavce i zaposlenike koju su poslali na više od 600 adresa, na temelju koje će nastojati dobiti povratnu informaciju o dosadašnjem viđenju sustava, strukuri obrazovanja kadrova i važnosti stalne edukacije djelatnika u turizmu.
Tim koji radi na projektu sastoji se od 6 osoba, od kojih voditeljski tim čine Predsjednik uprave MT Consulting d.o.o. Marinko Tvrtković i član IO Udruge "Bolji grad" Zoran Levak.
Oni koji žele ispuniti anketu mogu je pronaći na stranicama www.mtconsulting.hr ili www.boljigradporec.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar