PITANJA ZA VODITELJE:
Pitanja za direktore/voditelje hotela/hostela/restorana/buffeta:
1.Koji je za Vas najtočniji odgovor:
a) zadovoljan radnik je najbolji radnik
b) jeftini radnik je najbolji radnik
c) obrazovani radnik je najbolji radnik
d) radnik koji želi raditi i učiti je najbolji radnik
2.Koliko dugo posluje Vaš hotel/hostel/restoran/buffet? _____________
3.Koliko konobara i kuhara ima Vaš hotel/hostel/restoran/buffet? __________
4.Koliko Vaših djelatnika ima završeno stručno srednjoškolsko obrazovanje hotelijerskog ili ugostiteljskog smjera (uključujući VŠS i VSS)? _________
5.Radnici s kojima surađujem posjeduju sva potrebna znanja za obavljanje svog posla stečena u toku formalnog obrazovanja ili prekvalifikacije.
Slažem se Djelomično se slažem Ne slažem se
6. U mom poduzeću radnici su spremni na učenje i promjene.
Slažem se Djelomično se slažem Ne slažem se
7.Danas se lako pronalazi kvalitetan i stručan radnik
Slažem se Djelomično se slažem Ne slažem se
8.Htio nih da moji djelatnici polaze tečajeve i razne oblike stalnog stručnog obrazovanja i usavršavanja.
Slažem se Djelomično se slažem Ne slažem se
9. Jesu li Vaši djelatnici polazili bilo kakav oblik organizirane stručne edukacije i usavršavanja?
DA NE
10. Na koji se način educiraju Vaši djelatnici koji su priučeni konobari ili kuhari:
a) samostalno se uče
b) plaćene su im edukacije
c) savjetima kolega
11.Tko bi po Vama trebao snositi troškove stručnih edkuacija Vaših djelatnika:
a) djelatnici
b) ja kao poslodavac
c) javna tijela (gradovi, županije, ministarstva)
d) dio ja kao poslodavac, dio javna tijela
12.Svakodnevni problemi s kojima se poduzeće, restoran, hostel susreće, uspješno se rješavaju zahvaljujući stručnosti i znanju naših zapooslenika.
Slažem se Djelomično se slažem Ne slažem se
13.Smatram da bi vizualna oznaka kvalitete znanja i rada mojih radnika (npr. bedž ili značku koji bi označavao kvalitetu rada i znanja) podignao kvalitetu samog rada i motiviranost za kvalitetniji rad i stalno usavršavanje.
Slažem se Djelomično se slažem Ne slažem se
ponedjeljak, 14. prosinca 2009.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar